Spilforslag, odds og bookmakere

Sådan oddser du på Europa League?

Sådan oddser du på Europa League

Sådan oddser du på Europa League

Champions Leagues “lillebror”

Europa League er sat lidt anderledes op end Champions League. I stedet for at spille blandt nogle af Europas bedste hold er det i stedet en turnering for nogle af de mindre kendte hold rundt om i Europa, der kan skabe et navn for sig selv, ligesom da Shakhtar Donetsk fra Ukraine vandt trofæet i 2009.

Nummer tre i Champions League-gruppespillet kvalificerer sig til Europa League 16-delsfinaler, og dermed hæves niveauet gevaldigt i Europa League. Det er dog langt fra sikkert, at de hold, der kommer fra Champions League har den samme motivation længere, eftersom de har spillet i det fineste selskab i Champions League.

Dog skal du først vælge en vinder i turneringen efter gruppespillet, da der kan komme nogle storhold ind og feje al konkurrence af banen.

Tidligere vindere

Overraskelsen lurer?

UEFA Cup, eller Europa League, som det nu er kendt under, er berømt for overraskende vindere.

Shakhtar Donetsk var langtfra bookmakernes bud på en vinder, men de trodsede oddsene og vandt turneringen i 2009. Sevilla har endda siddet på tronen af turneringen ved at vinde den tre gange i træk i de sidste par år.

Det russiske hold Zenit St. Petersborg overraskede også alle, da de ud af det blå snuppede titlen tilbage i 2008.

Strukturen

Langvarig turnering.

Kvalifikationen til gruppespillet i Europa League er meget hårdere end nogle måske tror.

For de overlegne nationer rundt omkring i Europa, såsom England og Spanien, kan holdene direkte kvalificere sig til de afgørende play-offs, mens mindre hold fra mindre ligaer skal igennem flere udfordringer gennem to kampe for at nå til de afgørende kampe om den endelige kvalifikation til gruppespillet.

Ligesom i Champions League er det efter selve gruppespillet, at Europa League bliver interessant.

Ikke blot vil holdene, som kom igennem grupperne, nu stå over for hinanden, men de møder nu også hold fra Champions League, der ikke kom videre fra gruppespillet, men får forlænget deres europæiske eventyr i Europa League.

Vinder – odds

Hvem vinder Europa League oddsmarked.

I modsætning til Champions League er vinder-markedet åbent med hensyn til, hvem bookmakerne tror kan vinde turneringen. Dette er hovedsagelig det ovenstående faktum, at Champions League rykker kvalificerede kandidater over til de afgørende kampe i Europa League i form af trøstegave, som udløses med en tredjeplads i gruppespillet.

Et spil på en vinder i Europa League kan derfor være usikkert til det sidste, selvom større og bedre hold indtræder i turneringen.De hold som træder ind efter gruppespillet kan have mistet selvtilliden eller motivationen kontra et mindre hold, der har fået blod på tanden og vil kæmpe til det sidste for at redde en eventuel sæson, der er gået lidt i vasken i deres respektive hjemlige liga.

De hold, der rykker over i Europa League-puljen har dog også en tendens til at være hold som skulle have været med fra start og som kom med på et hængende hår til Champions League til at starte med. For eksempel FC København og Benfica, som er mestre, men ikke i den absolutte topklasse.

Gruppespillet 

Hvilke spillere benyttes i de forskellige kampe:

Som med alle fodboldvæddemål skal du holde dig ajour med nyheder og startopstillinger. Hold øje med eventuelle karantæner, som dukker op, især i knockout fasen, som kan have stor effekt på resultaterne.

Klubbernes interne målsætninger:

Nogle klubber vægter ikke Europa League som noget særligt. Dermed har de kun fokus på den hjemlige liga til en endnu bedre placering til næste sæsons europæiske deltagelse.

Det er trods alt vigtigere for hold som Manchester United og lignende hold at spille i Champions League.

Ude/hjemme – Hjemmebanefordelen er afgørende i Europa.

Hold, der skal rejse lange ture på tværs af Europa for at spille én enkelt kamp kan være udmattende og dårligt timet med hensyn til weekendens vigtige kampe om point i de hjemlige ligaer.

Ude-mål

Husk, at i knockout fasen spilles en 16-delsfinale etc. over to kampe, og dér er et mål scoret på udebane altafgørende. Ude-mål tæller for dobbelt!

Når de sidste 16-delsfinaler påbegyndes, så forvent en masse taktiske overvejelser, der involverer scorede mål på udebane. Mange hold er tilfredse med at spille efter et givent resultat, hvis et ude-mål er blevet registreret.

Håber du blev klogere på; Sådan Oddser du på Europa League. Læs også hvordan du oddser på Champions League.


Husk at spille ansvarligt (+18)